zaterdag 20 juli 2013

De waarheid over kokos?

Kokosolie, kokosvet, kokosvlees, kokosmelk. Het kan tegenwoordig niet op met kokos. Het zou super gezond zijn en de olie/het vet goede vervanger voor bijv.olijfolie. Klopt dat wel?

Kokosolie bevat volgens de voedingswijzer veel verzadigd vet en doet het cholesterol stijgen. Dit vet zit in het kokosvlees. Dat bevat ook veel  vezels. Het vet bestaat voor 49% uit laurinezuur, dat beter te verwerken is door de darmen dan de zuren in de meeste vetten. Ook zou het volgens wikipedia werken tegen een aantal ziekteverwekkers, zoals de schimmel candida en HPV-virussen. Het proberen waard als je een koortslip hebt! Kokoswater is te vergelijken met een sportdrank door de isotone eigenschap. Het smaakt ook een beetje ziltig.


Al met al... kokoswater is volgens mij een goede vervanger voor de (chemische) sportdranken. Kokosvlees en kokosolie (kokosmelk is een combi daarvan) moet je met mate gebruiken.Hoewel het laurinezuur wellicht beter door het lichaam te verwerken is, moet je altijd oppassen met verzadigde vetten en dus ook met kokosolie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten