zondag 17 augustus 2014

Reisverslag: Luxemburg


Eind juli/begin augustus zijn we voor onze korte zomervakantie afgereisd naar Luxemburg. Vanuit Amsterdam zijn we na ongeveer 4 uur rijden aangekomen in Beaufort. De eigenaar van het huisje "Black Pearl" beheert ook het hotel "Auberge Rustique" in het centrum van Beaufort. Daar moet je dan ook de sleutels halen.

Huis en tuin

Het huisje ligt in een ruime tuin aan Route d'Eppeldorf nummer 77.  De buren aan de oostkant kun je door de struiken bijna niet zien, aan de westkant lag de bouw (van een nieuw huis?) stil. Gelukkig maar, anders hadden we net als de 'herrievakantie 2013' weer in bouwgeluiden gezeten! De tuin is goed onderhouden en echt niets op aan te merken. Zelfs voorzien van tuinverlichting.

Het huisje is strak ingericht met wat moderne kunst. Niet helemaal onze smaak, maar wel netjes en zelfs gezellig (niet kil strak). De keuken is klein, maar volledig met oven, fornuis, magnetron, waterkoker, senseo en voldoende servies. Alleen geen bierglas voor Rik...! In de huiskamer staat een dressoir met boeken, folders en wandelkaarten, een eettafel met stoelen, zithoek met twee banken, open haard en tv met home cinema system. De badkamer bevat een ruime douchegel en twee wasbakken, er is een extra kamer met daarin de grote linnenkast en een slaapbank en in de slaapkamer een tweepersoonsbed met twee matrassen en nog een kleine linnenkast. Alle ramen hadden horren. Dat was wel nodig want er zaten ook veel vliegen.


Beaufort

De "Black Pearl" ligt in een buitenwijk van Beaufort. Je zou op de fiets met zo'n 5 à 10 minuten in het dorp kunnen zitten. De fietsen die in het schuurtje staan, waren voor Anna echter te groot. Het zijn herenmodellen, met stang dus, en als je dan niet goed met je voeten op de grond kunt en moet stoppen... auw ja!!
Je kunt vanuit het huisje ook wandelen door het bos naar Beaufort. Je komt dan vlak bij het chateau uit.
Het kasteel hebben we niet bezocht, omdat er de week dat wij er waren een rock classics festival was en er dus een podium, stoelen en veel apparatuur stond en de toegang niet op elke dag open was.
Beaufort zelf heeft een paar restaurantjes, maar de twee die wij hebben geprobeerd waren niet bijzonder.
Auberge Rustique, van de eigenaar van Black Pearl dus, had een veel belovende kaart, maar het eten vonden wij uiteindelijk niet veel smaak hebben. We hadden spareribs en forel, iets waar je echt wel iets van kunt maken. De pizza's bij een hotel?-restaurant in de hoofdstraat waren wel lekker.

What to do?

Je kunt erg mooi wandelen in het gebied dat La Petite Suisse wordt genoemd. Het heuvellandschap is doorsneden door (kleine) riviertjes, die mooie dalen hebben geslepen in het landschap waardoor je kunt wandelen langs rotspartijen die je vanaf de doorgaande wegen niet zou hebben verwacht! Voor 4 euro koop je bij toeristen-informatiepunten een wandelkaart. De wandelroutes staan onderweg ook goed aangegeven. Zeker doen! Wel stevige schoenen aan.
 Luxemburg stad is een leuke afwisseling. De casematten zijn te bezichtigen. Ik denk dat wij net de verkeerde hebben gekozen, de Petrusse casematten. Voor een habbekrats krijg je een rondleiding van een half uurtje door het gangenstelsel. Je hebt ook de Bock kazematten, deze schijnen wat leuker te zijn met winkeltjes erin enzo.

Wat kleine stadjes betreft kun je naar Diekirch of Echternach. Echternach heeft wel een leuk dorps/stadsplein en wat meer restaurans. En er zijn ook veel kastelen en ruïnes te bezoeken.

Bij slecht weer is de sauna in de tuin aan te bevelen :-) en de open haard wellicht ook, als je die aan krijgt... er lag geen aanmaakhout dus we hebben er geen gebruik van gemaakt.

Wat ons erg tegen viel in heel Luxemburg is het eten. Sowieso ligt het prijspeil er een stuk hoger dan in Nederland. Benzine is wel 50 cent per liter goedkoper, maar dat maak je dan wel op aan je eten. We hebben NERGENS echt lekker gegeten, vaak erg simpel (bij Hostellerie de la Basilique in Echternach en bij Auberge Rustique in Beaufort) of eigenlijk gewoon slecht (tapas van Una Mas in Luxemburg). Het lekkerste eten was een pizza, 'nuff said?

Gelukkig hebben we een lekkere week gehad en de natuur in Luxemburg heeft het slechte eten zeker goed gemaakt!Geen opmerkingen:

Een reactie posten