Lang leve de zomervakantie! Hoewel kort van duur (twee weken voor mij, maar liefst drie en half voor manlief, verschil 'moet er wezen'...), hebben we toch geregeld buiten de deur gegeten.
Maar liefst twee keer zijn we terecht gekomen bij Fier. Beide keren was het de tweede keus, omdat we naar Cantinetta Wine & Pasta wilden maar dat vol zat en de keer er op dicht was. De allereerste keer ooit dat we bij Fier gegeten hadden, was het net geopend. We konden toen aan de bar eten en er was nog niet veel keuze. Inmiddels is dat ten goede veranderd! Dit Belgisch-Limburgse eetcafé (zelf noemen ze het bar-restaurant) is wederom in de stijl robuust en industrieel. De eerste keer deze vakantie hadden we een voorgerecht met verschillende kleine hapjes. Bietjes, geitenkaas, mini gazpacho en nog het e.e.a.. Als hoofdgerecht had Rik een hamburger (met friet en artisjok) en Anna een gevulde portobello. We waren beiden erg te spreken over de gerechten. Inmiddels kan ik me niet meer herinneren of we ook een nagerecht hadden...
De tweede keer bij Fier waren we in het gezelschap van een ander koppel. Deze keer had Anna en de andere dame in het gezelschap de hamburger en Rik en de andere heer het zoervleisj. Hamburger was medium en niet well done, er was ook niet gevraagd hoe ik hem wilde. Het zoervleisj was maar een klein bakje, maar smaakte de heren wel goed. Toe hadden we bijna alle gerechtjes van de kaart: cheesecake, tarte tatin (met ananas en karamel) en een 'tompoes' a la Fier. Wat er in de laatste zit kan ik helaas niet meer vertellen, maar wel dat we goed hebben gegeten en gedronken bij Fier, voor maar 27,50 pp.
De tweede keer bij Fier waren we in het gezelschap van een ander koppel. Deze keer had Anna en de andere dame in het gezelschap de hamburger en Rik en de andere heer het zoervleisj. Hamburger was medium en niet well done, er was ook niet gevraagd hoe ik hem wilde. Het zoervleisj was maar een klein bakje, maar smaakte de heren wel goed. Toe hadden we bijna alle gerechtjes van de kaart: cheesecake, tarte tatin (met ananas en karamel) en een 'tompoes' a la Fier. Wat er in de laatste zit kan ik helaas niet meer vertellen, maar wel dat we goed hebben gegeten en gedronken bij Fier, voor maar 27,50 pp.
Dan nog restaurant Faam. Joehoe, weer een nieuwe ontdekking! Vanaf begin augustus geopend in Amsterdam West. Waar voorheen een (Turkse?) snackbar zat, zit nu dit Italiaanse restaurantje. Niet aan een drukke weg, wel goed bereikbaar. Hier gaan we zeker nog eens terug komen. Vooraf had Rik een charcuterie plankje (8 euro) en Anna vitello tonato (11 euro). Beide mjammie! Ze hadden heerlijke pizza's ('salami' (14 euro) per lui e per lei 'napoletana' (10 euro)), met goede wijn. Toe kon er niets meer bij. De bediening was gewoon goed. Hopelijk ontdekken niet te veel mensen deze pizzeria, zodat we er gewoon kunnen blijven langswippen zonder reserveren...
Als we dan cijfers moeten geven:
Fier: eten 7,5, bediening 7-
Faam: eten 8, bediening 7,5
Geen opmerkingen:
Een reactie posten