vrijdag 3 oktober 2014

Getest: Firma Speijkervet in Amsterdam West

De zomervakantie zit er op en ook de mensen die net na het hoogseizoen weg gaan, zijn weer terug. Daarnaast is een kwart van onze familie en vrienden jarig geweest binnen een tijdsbestek van twee weken en is het badmintonseizoen weer begonnen. Dat betekent volle bak aan de slag op het werk en privé en dus even wat minder tijd om te bloggen.

Maar we hebben zeker niet stilgezeten in onze restaurantjes zoektocht, sterker nog: van half augustus tot half september elke vrijdag uit eten geweest. Spaghetteria, Kop van Jut en Cantinetta hebben we met een bezoekje vereerd. En natuurlijk us mem voor verjaardagspannenkoeken  :-). Ook The Lobby hebben we bezocht én Firma Speijkervet.

Het etablissement was veel groter dan we hadden verwacht. Je kon nog buiten zitten, maar in dit deel van de stad vinden we dat niet zo. Je zit aan een drukke weg met veel auto's. Na, dan liever binnen. Voorin is een klein bar gedeelte, in het midden een trap, achterin het restaurant deel. Wij gingen aan het raam zitten. Het is modern, simpel ingericht, met bijvoorbeeld verticaal gehangen noodverlichting als verlichting en oude vierkantje tegeltjes aan de wand. 

Anna had als voorgerecht kabeljauwkroketjes, Rik een vleesplankje. Als hoofdgerecht had Anna inktvis met vongole, en iets van gort (gekookte gerstekorrels), Rik had ganzenborst. We kregen er ook brood bij en friet. Een nagerecht paste er hierna niet meer bij! 

Als je van wat apartere en luxere gerechten houdt, moet je hier zeker een keer langs. Goedkoop was het niet, want met zijn tweetjes waren we 90 euro kwijt (inclusief drankjes). Maar eens in de zoveel tijd is dit een prima plek voor een goede avond uit eten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten