zaterdag 14 maart 2015

Getest: Rust. massage & Remise47 in Amsterdam West (Hotel De Hallen)

Het is al even geleden dat we iets van ons hebben laten horen. November en december zijn altijd drukke maanden met veel familiebezoeken. In februari is Rik bovendien twee weken naar Afrika geweest. Maar na zijn terugkomst hebben we ons 4 jarig jubileum gevierd met een massage bij RUST. en daarna een etentje bij Remise47.

We zijn inmiddels vaste klant bij RUST.. Mathijs en Francina zijn onze favoriete masseurs. Na een uurtje of anderhalf zijn we weer helemaal relaxed. Het liefst doen we een arrangementje, zodat je niet direct bij binnenkomst je kleren uit moet trekken en meteen op de tafel moet gaan liggen, maar eerst rustig binnenkomt met een hapje, drankje en voetenbadje. Daarna krijg je een ontspanningsmassage van een uur. Mathijs en Francina zijn gezellig, geinteresseerd en goed in hun werk. Inmiddels hebben ze ook al (een tijdje) een B&B er bij en is de massagepraktijk uitgebreid met een acupuncturist en een fysiotherapeut. Wij blijven nog wel een tijdje vaste klant!

Na een massage bij RUST. gaan we altijd ergens uit eten. Voor ons jubileum wilden we Remise47 uit proberen. Dit is het restaurant van Hotel De Hallen. Bij binnenkomst heb je ook wel echt het idee dat je in een hotel binnenkomt. Het was rustig - we hadden gereserveerd maar dit was niet nodig geweest- iets wat we lange tijd niet hadden meegemaakt in onze populaire buurt. Bij Remise47 heb je geen voor- en hoofdgerechten, maar een stuk of 14 gerechten en nog iets van 5 nagerechten. Het advies is om pp. 3 gerechten te bestellen.
Rik ging voor: Carpaccio van langoustine met bloemkool, beurre noisette en gepocheerd ei (€14),  Zeebaars met rivierkreeft, kruidenboter, spinazie, mandarijn en limoen (€15) en rundersukade met aardappel katenspek crunch, aubergine en jus de veau (€14,50) met toe een champagne cheesecake (€8,50). (Totaal 52 euro)
Anna koos:  peterselie hummus met crudité (=rauwkost), rogge crumble, pappadum en red chart (€9,50), coquilles "meunière" met rode biet & roos, hangop, granny smith en haring kaviaar (€13,50) en gebakken eendenlever met uien tarte tatin en moscovado (suiker) en rum (€10). Dat laatste was i.p.v. portobello. Toe had Anna 5 bereidingen van chocolade (€9). (totaal 42 euro).

Het was heerlijk! We kunnen eigenlijk niets negatiefs zeggen over het eten. De porties waren ook goed. Hoewel je misschien ook genoeg hebt aan 2 gerechten + toetje, want wij zaten toch wel erg vol. Het leuke is dat je wel veel kunt proberen. We hebben toch 6 van de 14 gerechten geprobeerd. Hoewel wij nog best veel hebben uitgegeven, kun je bijv. ook brood vooraf (€4,50) met soep (9) en rundersukade (14,50) nemen, dan ben je voor 28 euro klaar. Het wordt lastig, maar hier wil ik toch ook zeker weer eens terug komen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten