zondag 4 mei 2014

Verse kruiden uit de stad!

Soms lijkt het wel of heel Nederland zelf aan het telen van groente, fruit en kruiden is begonnen. Want laten we eerlijk wezen, wat is er nou leuker dan oogsten uit je eigen moestuin? Ik zeg: #backtobasic #natuur #mindfull #gezond #biogisch en #groeneofbruinevingers! 


Wie wil het nou niet: op een zonnige zomerse dag je deuren open slaan en je eigen kruiden voor op je brood/in je thee/in je yoghurt/in je gerecht kunnen plukken, eventueel met wat vers geoogst(e) fruit of groenten? Ook ik word er gewoon blij van, dus ben ook dit seizoen weer begonnen op mijn balkonnetje van 1 bij 3,5 m. :-)

Dit jaar heb ik aardbeien, munt, bieslook, dille en basilicum. De aardbeien, munt en bieslook zijn al van vorig jaar en hebben de winter overleefd. Ze hebben wat verse aarde er bij gekregen en de munt en bieslook zijn uitgedund, maar verder heb ik er weinig omkijken naar gehad. De dille en basilicum heb ik en paar weken geleden uitgezaaid een ze komen nu ein-de-lijk op! Ook had ik nog drie zakjes met zaadjes, waarvan ik niet wist wat er uit zou komen, over, van vorig jaar. Deze heb ik ook maar gezaaid, maar er is maar één soort gaan ontkiemen en dat is zo te zien bieslook. Had ik al.. beetje jammer. Nu maar hopen dat de rest het goed gaat en blijft doen.
Hier de foto's van de beginnende plantjes! De bieslook bloeit zelfs al met mooie paarse bloempjes.

dille-bieslook-basilicum

Dille groeit als kool.. eh... dille

Bloeiende bieslook

Het zijn dus die stipjes :-)

Marokkaanse munt, voor een lekker bakkie thee of in de couscous.

Aardbeien!

Basilicum? Buiten geplant. Hier pas rechtstreeks zonlicht vanaf 4 uur 's middags. Maar wel warm.

Basilicum, binnen geplant

Geen opmerkingen:

Een reactie posten