woensdag 4 juni 2014

Getest: Cantinetta Wine & Pasta in West

De leuke restaurantjes schieten als paddenstoelen uit de grond in Amsterdam West. Het restaurantje waar we gisteren gegeten hebben, zit er wel al eventjes, namelijk sinds november 2012. Maar we zijn er pas na ruim 1,5 jaar aan 'toegekomen' om er te eten... En wat jammer dat we niet eerder geweest zijn bij Cantinetta Wine & Pasta aan de De Clercqstraat!

We hebben eerst buiten een drankje gedaan, aan de straat. Hoewel de temperatuur buiten aangenamer was dan binnen, heeft het verkeerslawaai ons toch naar binnen gejaagd. De aankleding van het etablissement is een combinatie van modern industrieel (bijv. de grove bakstenen wand) met de typische Italiaans restaurant-inrichting, bijvoorbeeld de zelf geschilderde landkaart.

The food

Vooraf hadden we een de 'antipasto di cantinetta'. Je kreeg pizza bianca (met olijfolie, zout en rozemarijn), drie soorten vleeswaren, ricotta en mozzarella. Dit was genoeg voor met zijn twee├źn en alles was zeer smaakvol. Als hoofdgerecht had Rik 'spaghetti con vongole', met behalve natuurlijk de schelpen ook witte wijn, tomatensaus,citroensap, ui, knoflook, oregano en peterselie, boter, pecorino en rode peper. Rik heeft dit ooit eens in Rome gegeten en heeft nog niemand gevonden die dit recept kon evenaren. Het is hem zelf nog niet gelukt en ook Cantinetta niet. Het was wel lekker, 'maar niet speciaal', aldus Rik. Zelf had ik All'Amatriciana met tomatensaus, guanciale, ui, knoflook, pecorino, rode en zwarte peper en oregano. Guanciale is een soort gebakken bacon. Hoewel er een paar iets te doorbakken (lees zwarte) stukjes tussen zaten, was dit gerecht toch erg jammie! Veel smaak aan het vlees, waar ook niet te weinig van in het gerecht zat, lekker beetje pittig, helemaal goed!
Eigenlijk zaten we toen wel vol, maar de 'dolce' zagen er ook lekker uit... ik kon niet van de chocoladetaart afblijven en Rik nam de specialiteit 'budino'. De chocoladetaart was een beetje aan de zoute kant. Wellicht hoort het bij het recept (met olijfolie). De budino is een soort custardachtig toetje, in een glas, met een bodempje van koekkruimels, de 'custard', aardbei-rabarber-compote en room. De bediening ging zelf bijna watertanden van het serveren van dit toetje en het is ook echt wel een aanrader.

The drinks

Rik heeft twee biertjes gedronken (Mannenliefde van Oedipus), ik de rode huiswijn die lekker was en ook nog eens super goedkoop. 1,5 euro heb ik daar voor betaald. Ze geven je een flesje met maatstreepjes op de zijkant en meten daaraan af hoeveel je gedronken hebt en dus hoeveel je moet betalen. Ik heb buiten nog een citroendrankje, beetje vergelijkbaar met spa citroen maar dan lekkerder, gedronken.

Met weer eens veel te volle buiken, en ongeveer 80 euro lichter, zijn we zeer tevreden naar huis gerold. Om daar de laatste aflevering van Game of Thrones op HBO te kijken. We komen zeker nog eens terug bij Cantinetta!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten