zondag 13 juli 2014

Sport!

Stiekem ben ik best een beetje sportfan. Ik hou van WK en EK voetbalwedstrijden, iedereen in het oranje, jong, oud, man, vrouw, blank en donker, bittergarnituur of oranje tompoucen op tafel, oranje nagellakje of een vlaggetje op je wang... En dan 2 keer drie kwartier in spanning voor de tv. I love it.

Helaas komt vanavond een einde aan het WK 2014 in Brazilië. Nederland heeft het goed gedaan en kan met een bronzen medaille naar huis toe keren. In de poulefase met 5-1 gewonnen van regerend wereldkampioen Spanje, vervolgens 3-2 gewonnen van Australië en 2-0 van Chili. Ook Mexico in de achtste finale naar huis gestuurd met 2-1. Daarna werd het lastiger. Zowel Costa Rica als Argentinië eindigden in een 0-0. In de wedstrijd tegen Costa Rica was Nederland wel beter en had het kansen (lat, paal, paal). Dus verdiende het om de penalty's te winnen (4-3). Tegen Argentinië speelden we helemaal niet beter. Het was wat mij betreft om het even wie er door zou gaan. Jammer dus dat we er in de halve finale niet door kwamen met de penalty's (die van Vlaar en Sneijder werden gestopt en Cilessen stopte er geen), maar misschien hadden we ook gewoon niet meer verdiend. Vanavond is de finale: Duitsland - Argentinië. En vijftig jaar geleden hadden ze het voor onmogelijk gehouden, maar ik ben zeker voor onze oosterburen. Deutschland Weltmeister!!

Nu het WK ten einde loopt, kan mijn sporthart opgelucht ademhalen: er is nog de Tour de France! Hoewel er daar gestreden wordt in teams onder naam van een sponsor, ben ik gewoon voor de Nederlanders. Die sponsors kunnen mij niet schelen. En ik hou van de helicopterviews van het mooie Frankrijk, riviertjes, bossen, weides, stadjes en kastelen...

En na de Tour lekker zelf vakantie vieren, en dan begint het sportseizoen voor mezelf: team 1 van de badmintonclub, voor het eerst derde klasse! En als ik thuis voor de buis kan zitten, is er schaatsen om naar te kijken. Ik kom wel aan mijn sporttrekken in 2014!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten