zaterdag 5 juli 2014

Getest: Van 't Spit

In onze zoektocht naar ons favoriete restaurantje in de buurt, was van de week Van 't Spit aan de De Clercqstraat aan de beurt. Zo'n zes man personeel was in de zaak aanwezig. We werden dan ook goed en snel geholpen en er werd (iets te) vaak gevraagd of het allemaal naar wens was.

Je kunt er kiezen uit een hele of halve kip en bijgerechten. Wij hadden beiden een halve kip en samen deelden we een bakje friet en groene salade. Alles was lekker. Ook de cheesecake die we na afloop hadden, smaakte goed. Wat dat betreft niets op aan te merken! Samen met nog een biertje, wijntje, thee en espresso waren we voor ongeveer 50 euro klaar.

Wel vragen we ons af hoe lang dit concept met eigenlijk maar 1 gerecht (namelijk kip van 't spit) het vol gaat houden. Rijg ook eens iets anders aan het spit, zouden we zeggen. Een sappig varkentje, wat gegrilde groenten, shaslick achtig.

Wij waren ook vrij vroeg, rond 18 uur gelijk uit werk. Er zaten nog niet veel mensen. Er zaten eigenlijk maar twee gezinnetjes, met in totaal zo'n 7 kinderen. Daardoor kreeg je een beetje een pannenkoekenhuis gevoel, een restaurant gericht op vooral kindjes. Maarja - kip, patat en appelmoes!

In elk geval, lekker gegeten en goed bediend. Voor een simpel doch voedzaam kippetje ga je naar Van 't Spit (ook afhaal!).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten