Alweer? Ja, alweer. Dit recept is een aangepaste versie van die in "500 taarten & cakes". En deze is naar mijn mening lekkerder dan de vorige! Vandaar...
Ingrediënten:
- 2 bananen
- 2 eieren
- 175 ml zonnebloemolie
- 3 eetlepels melk/yoghurt (kies yoghurt voor een frissere smaak)
- 200 gram (donkere) basterdsuiker
- 150 gram zelfrijzend bakmeel (of bloem met bakpoeder)
- 1,5 theelepel kaneel
- 1 theelepel gemberpoeder (djahe)
Benodigdheden:
- oven
- taartvorm 20 cm
- bakpapier
- beetje boter om in te vetten
- mengkom
- zeef
- garde
- vork
- lepel
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180 ° C. Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en vet de randen in met de boter.
De cake
Prak de bananen in de kom. Breek de eieren en kluts deze er door met de garde tot het een luchtig geheel wordt. Zeef dan de suiker om de klontjes er uit te halen. Roer dit dan door het mengsel. Hierna roer je rustig de bloem, kaneel en gember er door. Vervolgens mag het mengsel al in de vorm en de oven in (60 minuten). Piece of cake!
De cake is gaar als een breinaald - of bijv.de achterkant van een lepel - schoon en droog uit de cake komt nadat je deze er in hebt geprikt.
Extra lekker:
- meng noten of chocolade brokjes ( cacaonibs) door het mengsel voor het de oven in gaat
- meng 200 gram roomkaas (monchou), 80 gram poedersuiker en 1 eetlepel citroensap als glazuur.
Een hele taart met icing bevat 3852 calorieën. Een stukje (1/12) 308 calorieën.
Ingrediënten:
- 2 bananen
- 2 eieren
- 175 ml zonnebloemolie
- 3 eetlepels melk/yoghurt (kies yoghurt voor een frissere smaak)
- 200 gram (donkere) basterdsuiker
- 150 gram zelfrijzend bakmeel (of bloem met bakpoeder)
- 1,5 theelepel kaneel
- 1 theelepel gemberpoeder (djahe)
Benodigdheden:
- oven
- taartvorm 20 cm
- bakpapier
- beetje boter om in te vetten
- mengkom
- zeef
- garde
- vork
- lepel
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180 ° C. Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en vet de randen in met de boter.
De cake
Prak de bananen in de kom. Breek de eieren en kluts deze er door met de garde tot het een luchtig geheel wordt. Zeef dan de suiker om de klontjes er uit te halen. Roer dit dan door het mengsel. Hierna roer je rustig de bloem, kaneel en gember er door. Vervolgens mag het mengsel al in de vorm en de oven in (60 minuten). Piece of cake!
De cake is gaar als een breinaald - of bijv.de achterkant van een lepel - schoon en droog uit de cake komt nadat je deze er in hebt geprikt.
Extra lekker:
- meng noten of chocolade brokjes ( cacaonibs) door het mengsel voor het de oven in gaat
- meng 200 gram roomkaas (monchou), 80 gram poedersuiker en 1 eetlepel citroensap als glazuur.
Een hele taart met icing bevat 3852 calorieën. Een stukje (1/12) 308 calorieën.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten