zondag 22 juni 2014

Het gras is altijd groener...

Het gras is groener bij de buren, moet Whisky gedacht hebben. Of er zat een vogeltje bij hen. Hoe het ook zij, meestal ligt Whisky rond half acht 's ochtends op bed of de bank te slapen. Vrijdag niet. En hij was ook niet op het balkon. En ook niet in de kattenkamer. Mannetje was al naar zijn werk, en vrouwtje moest bijna weg... maar waar was Whisky?

Toen vrouwtje zijn naam riep reageerde hij: ze hoorde een zielig miauwtje. Nadat ze dit eindelijk gelokaliseerd had bleek hij bij de buren op het balkon te zitten!! Joost mag weten hoe hij daar gekomen is. Dus vrouwtje rende snel naar de buren: niet thuis. Wat nu? Arme Whisky miauwde maar door en probeerde door de spijlen van het balkonhek van de buren terug te komen. Maar mannetje en vrouwtje hebben daar bij hun balkon gaas zitten om te voorkomen dat Whisky er door heen kan, dus er door terug gaat dan niet. En ook over het tussenschot was geen optie, want de buren hebben daar ijzerdraad gespannen waardoor hij niet kon klimmen!

Vrouwtje heeft toen het gaas weggehaald en het rieten fietsmandje voor Whisky gehouden. Aan de kant van de buren kon hij er in stappen en aan de eigen kant kon hij er nu weer uit. Hij wist niet hoe gauw hij weer op bekend terrein moest staan en begreep gelukkig meteen hoe hij het mandje moest gebruiken. Na waarschijnlijk zo'n 1,5 uur bij de buren was hij weer veilig thuis. En kon vrouwtje met gerust hart naar haar werk...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten